torstai 26. kesäkuuta 2014

MITEN BLOGGAAJAT MUOKKAA KUVIA?

Mua pyydettiin tekemään tälläinen postaus, missä kertoisin miten bloggaajat muokkaavat kuviaan mutta ajattelin myös kertoa hieman miten ne toimivat. Korostan nyt tässä sitä, että itse en usein muokkaa kuvia blogiin, ellei kuva ole liian tumma tai liian kirkas. En myöskään tiedä kaikkia mahdollisia kuvanmuokkausohjelmia tai miten ne toimivat. Ajattelin laittaa tähän pari ilmaisohjelmaa, jotka tiedän. Toivottavasti tästä oli apua teille, yritin parhaani mukaan selittää :)

http://www.befunky.com/ - Miten toimii?
Kun olet BeFunkyn sivuilla, pääset editoimaan painamalla 'Get started' tai skrollaamalla alas ja painamalla 'Photo editor'. Kun olet painanut jompaa kumpaa, niin näytöllesi avautuu valikko, jonka otsikko on 'Where's your photo?'. Jos kuva on muistikortillasi tai valmiiksi ladattu koneellesi, paina 'My computer', jolloin se avaa tietokoneesi tiedostot, joista voit valita kuvasi. Itse suosin 'Beautify' - toimintoa, koska se kirkastaa kuvaa jo itsessään, ettei tarvitse muokata monta kertaa, siinä voi myös valita kuinka paljon toiminto näkyy kuvassa liikuttamalla 'Amount'-osiota. Tämä ohjelma on helppokäyttöinen ja muokkaa hyvin kuvia, joten suosittelen tätä aloittelijoille, sillä itse pidän tästä eniten. Tässä vielä ennen ja myöhemmin kuvat:

Ennen:


Jälkeen:

http://www.picmagick.com/ - Miten toimii?

Kun olet PicMagickin sivuilla, paina 'Start PicMagick' editoidaksesi kuvaa. Sen jälkeen vasemmassa yläkulmassa lukee 'Load Image'. Paina sitä valitaksesi haluamasi kuvan. Kun olet valinnut kuvan, ohjelma ehdottaa vasemmalla puolella eri muokkaustoimintoja. Itse suosin 'Basics' -kohdan 'Enhance colors'- kohtaa. Se ehdottaa eri kohtia, joita voit muokata. Tämä muokkausohjelma ei ole ihan niin helppo kuin edellinen, mutta toimii.

Ennen:

Anteeksi hieman sumuisesta kuvasta, jouduin vähän pienentämään sitä.














 
http://www.picmonkey.com/ - Miten toimii?


Kun olet PicMonkeyn sivuilla, paina 'Edit' -kohtaa päästäksesi editoimaan kuvaa. Valitse sitten kuva koneeltasi. Tässä ohjelmassa on monta eri muokkausvaihtoehtoa. Itse käytän simppeleintä vaihtoehtoa eli 'Exposure' -kohtaa. Siinä on yleisimpiä kuvanmuokkauksessa käytettyjä toimintoja. Kun olet valmis kuvasi kanssa, muista painaa 'Apply'- kohtaa tallentaaksesi muokkauksen. Tallentaaksesi muokkaamasi kuvan koneellesi, paina kuvan yläpuolelta löytyvää 'Save' -kohtaa ja valitse mihin tiedostoon haluat sen tallentaa tai jos et osaa niin voit ottaa screenshotin (löytyy oikealta näppäimistön ylänurkasta, prt sc) ja rajata kuvan paintissa.

Ennen:


Jälkeen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti